IEDEREEN
verdient een kans!

Heb je hulp nodig? Welke hulp kun je bieden?
Wij matchen hulpvraag en -aanbod


Neem contact met ons op

HELP ONS HELPEN!

met slechts een kleine donatie
kunnen wij al grote dingen doen.


Wie we zijn en wat wij vinden!

Rob Rook, oprichter en voorzitter van Dutch Dare, runde 23 jaar lang zijn eigen onderneming in Brunssum, Smokey’s Bikeshop. De ervaringen die hij als ondernemer en als mens heeft opgedaan hebben geleid tot deze stichting, de Dutch Dare Foundation.

In 23 jaar ondernemerschap is een groot aantal mensen voorbij gekomen. Klanten, leveranciers maar ook stagiaires, monteurs, andere medewerkers, kennissen en vrienden. Wanneer je het gesprek aan gaat en elkaar leert kennen, blijkt dat een deel van die mensen zich in moeilijke situaties bevinden. Grote of kleine problemen, een oplossing is vaak niet zo vanzelfsprekend of men ziet het gewoon even niet. Ik voelde me daar doorgaans snel bij betrokken, ik wilde helpen. Dat kwam niet altijd ten goede van mijn eigen zaak maar ik hielp toch waar ik kon en deed wat nodig was binnen mijn macht, voor die ander in nood. In die tijd heb ik mensen bijvoorbeeld een opleiding gegeven in de praktijk, hen verder geholpen met werk en met hun woon- of thuissituatie. Daardoor heb ik vaker te maken gehad met ‘het systeem’ zoals we dat kennen in ons land.

Een systeem waarin zo blijkt, men liever vergadert dan concreet hulp biedt. Waar verdiensten belangrijker zijn dan zorg dragen voor de gemeenschap. De vele malen dat ik direct of indirect ‘geraakt’ ben door de acties of juist het uitblijven van acties door de gevestigde orde, hebben mij gemaakt tot wie en wat ik vandaag ben. Mensen die ik op mijn pad tegen kwam bleken op een enkeling na, soortgelijke ervaringen te hebben. Dat besef heeft me vervolgens gemotiveerd om de uitdaging aan te gaan ‘let’s dare the system’ met Dutch Dare Foundation.

De insteek van Dutch Dare is zoals ik dat altijd heb gedaan, ‘de ene hand wast de andere’ en ‘voor wat hoort wat’. Als tegenprestatie en in ruil voor hulp, helpen de geholpen mensen op hun beurt met dingen waar zij goed in zijn en waar hun talent ligt. Dienstbaar voor elkaar, zonder geld, andere verdienste of winstbejag. De band en het vertrouwen die hierdoor ontstaan zijn… onbetaalbaar.


HEB JE HULP NODIG?

Gaat het even niet zo lekker? Misverstanden tussen jou en bijvoorbeeld gemeente, woningstichting of je werkgever? Of weet je gewoon niet welke kant je op wilt of kunt? Er zijn legio redenen te bedenken waarom het soms wat tegen zit. Een beetje hulp kan dan uitkomst bieden. Bij ons kun je je verhaal kwijt. Nadat we naar je geluisterd en met je gepraat hebben gaan wij samen met jou op zoek naar wat er nodig is voor jouw specifieke situatie. Soms betekent dat een doorverwijzing naar de juiste organisatie of persoon. Vaak kunnen we concreet samen verder. Dat kan soms betekenen dat wij je kunnen helpen met bijvoorbeeld klussen, advies, bemiddeling of met administratieve zaken. Of misschien is het voor jou juist goed dat we jou een activiteit kunnen geven waar je je in vast kunt bijten. Iedere situatie is anders en elke hulpvraag verschilt maar als je hulp nodig hebt dan ben je bij de Dutch Dare Foundation aan het juiste adres. Want wij vinden dat iedereen een kans verdient!HOE KUN JIJ HELPEN?

Ben je een sociale particulier of een ondernemer die zijn bedrijf maatschappelijke betrokkenheid wil laten uitdragen?

Helpen kan op vele manieren. We zijn altijd op zoek naar materialen, mensen en middelen om projecten te kunnen uitvoeren en om anderen te helpen. Natuurlijk steun je ons ook met een klein of groot sponsorbedrag. Geloof je in onze ideeën en motivaties? Sta je achter onze activiteiten en doelstellingen? Mocht je willen doneren aan Dutch Dare dan kan dat snel en gemakkelijk online.

Je bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om samen een meer constructieve ondersteuning of samenwerking te vinden.

Alle ideeën, opmerkingen, tips en steun aan de stichting zijn van harte welkom!

NEEM CONTACT MET ONS OP


HULP VOOR HULP

Wie door ons geholpen wordt staat daarna sterker in zijn schoenen! Dat is een ding wat zeker is. Iedereen is ergens goed in en daar maken we gebruik van door mensen in hun kracht te zetten.

Als je zelf niet direct weet wat dat is dan gaan we dat samen ontdekken. Met waar jij goed in bent kun je op jouw beurt anderen helpen. Stel je eens voor hoeveel voldoening jij daar van gaat krijgen, hoe sterk je dat maakt als mens! Ons 'hulp voor hulp' principe is een olievlek van positiviteit die zich snel verspreidt door de het Dutch Dare netwerk.

Samen bouwen we verder aan een betere leef-, werk- en woonomgeving met aandacht en respect voor elkaar.Rob Rook

Oprichter en voorzitter

Hier ligt mijn persoonlijke missie, mijn passie en mijn kracht.

Ik ben een ervaringsdeskundige die op een positieve manier het systeem wil doorbreken. Ik wil concreet en praktisch helpen! Ik ben gestopt met eigen onderneming Smokey's Bikeshop, om me volledig te richten op Dutch Dare.

De basis van wat we doen is heel kort samen te vatten: 'Leven, laten leven en mens zijn!'

Ray Eleveld

Mede-oprichter en Secretaris

Ray en Rob zijn jeugdvrienden.
Altijd stonden zij al voor elkaar klaar.

Dutch Dare Foundation is op die basis opgericht... samen met onze vrijwilligers blijven we klaar staan voor iedereen die hulp nodig heeft bij zijn of haar uitdagingen.

Sponsors & donateurs

Maatschappelijk betrokken partners

Dankzij de mensen en organisaties die ons steunen, kunnen we ons werk blijven doen.

Deze betrokken partijen en mensen helpen ons daadwerkelijk... helpen.

Dankjewel daarvoor!
Namens ons. Maar ook namens de maatschappij waarin wij leven want die wordt er beter van. En natuurlijk namens 'het systeem'... omdat de overheid door onze hulp en zelfhulp logischerwijs minder belast wordt!Volg Dutch Dare Foundation

IN WOORD, BEELD EN GELUID

Omdat het heel moeilijk is om in woorden en op papier duidelijk te maken wat we doen en wat de impact is op het leven van een hulpvrager, zijn we begonnen om in beeld en geluid verslag te doen van onze activiteiten en avonturen. Dat doen we met name via de online kanalen Youtube en facebook.11
KOPPEN KOFFIE PER DAG
13
GESPREKKEN PER WEEK
365
IDEEEN PER JAAR
53
BETROKKEN MENSEN