Dutch Dare Foundation

Drie├źntwintig jaar lang runde Rob Rook zijn eigen onderneming ‘Smokey’s Bikeshop’ een winkel en werkplaats in Brunssum waar je terecht kon voor scooters, accessoires, onderdelen en reparaties. In die 23 jaar is een grote schare mensen voorbij gekomen. Klanten, leveranciers maar ook stagiaires, monteurs en andere medewerkers. Wanneer je zoals Rob dat altijd doet, het gesprek aan gaat en je elkaar leert kennen, bleek dat veel van die mensen zich in moeilijke situaties bevinden.

Grote of kleine problemen, een oplossing is vaak niet zo vanzelfsprekend of men zag het gewoon even niet. Rob voelde zich daar doorgaans snel bij betrokken, hij wilde helpen. Dat kwam niet altijd ten goede van zijn eigen zaak maar hij hielp toch waar hij kon en deed wat nodig was en wat kon binnen zijn macht. Gewoon omdat het nodig was voor die ander in nood. In die tijd hebben mensen bijvoorbeeld een opleiding gekregen in de praktijk, zijn ze verder geholpen met werk, met hun woon- en/of thuissituatie. Daarbij kwam meer dan eens ‘het systeem’ zoals we dat kennen in ons land op zijn pad en dat van de mensen die Rob hielp.

“Een systeem waarin zo blijkt, men liever vergadert dan concreet hulp biedt. Waar verdiensten belangrijker zijn dan zorg dragen voor de gemeenschap. De vele malen dat ik direct of indirect ‘geraakt’ ben door de acties of juist het uitblijven van acties door de gevestigde orde, hebben mij gemaakt tot wie en wat ik vandaag ben. Mensen die ik op mijn pad tegen kwam bleken op een enkeling na soortgelijke ervaringen te hebben. Dat besef heeft me vervolgens gemotiveerd om de uitdaging aan te gaan ‘let’s dare the system’ met Dutch Dare Foundation.”

aldus Rob Rook van de Dutch Dare Foundation

Denken, durven, doen!

Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt maar ook als je hulp wilt bieden!

Share

dutch52oknau7